Votul consilierilor PDL, UDMR, PSD şi PC a trecut parcările cu plată din cartiere

  Acasă » Votul consilierilor PDL, UDMR, PSD şi PC a trecut parcările cu plată din cartiere  
 

Votul consilierilor PDL, UDMR, PSD şi PC a trecut parcările cu plată din cartiere

Proiectul care introduce atribuirea/licitarea parcărilor cu plată din cartiere a trecut, finalmente, de votul consilierilor locali. Evenimentul s-a produs în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal, desfăşurată ieri în sala 70 din a Palatului Administrativ. La precedenta şedinţă de Consiliu, acum exact o săptămână, proiectul parcărilor cu plată din cartiere nu a fost adoptat deoarece nu a primit votul a două treimi din cadrul consilierilor. De această dată însă, reprezentanţii partidelor aflate de la putere au reuşit să-şi mobilizeze oamenii, consilierii PDL şi UDMR care au participat la şedinţă fiind în număr de 16, atât cât era nevoie pentru adoptarea proiectului. Acestora li s-au alăturat ieri alţi trei consilieri, cei doi ai PSD, respectiv reprezentantul PC. Singurul consilier care a votat împotriva proiectului a fost Claudiu Cristea, din partea PNŢ-CD. Acesta a argumentat că nu este normal ca un proiect care a fost căzut în cadrul Consiliului să fie repus pe tapet în aceeaşi formă, la doar câteva zile. Pe urmă, ţărănistul a avut şi câteva obiecţii legate de conţinutul regulamentului privind parcările cu plată din cartiere. Reamintim că preţul unui loc de parcare în parcările de reşedinţă va începe de la 120 lei/an, locatarii fiind invitaţi să liciteze pentr a-şi adjudeca o porţiune din domeniul public în care să aibă exclusivitate la parcarea automobilului proprietate personală.

Prima dată, Claudiu Cristea a cerut explicaţii pentru punerea pe ordinea de zi a aceluiaşi proiect în cadrul şedinţei Comisiilor reunite. „ Înţeleg că reluăm un proiect care a căzut la vot fără să modificăm nimic. Este legal, dar ca principiu nu este corect”, a spus atunci ţărănistul. „Este vorba strict de parcările amenajate. Poate nu este prea bine cunoscută prevederea că este vorba strict de parcările amenajate”, i-a răspuns într-un fel consilierul PDL Gheorghe Schill. Cristea şi-a reluat însă pledoaria în cadrul şedinţei propriu-zise, când a repetat ideea de mai sus, spunând că din această cauză, „dar şi datorită unor probleme de fond”, va vota împotrivă. „Nu s-a venit cu nimic nou, nu văd de ce Consiliul trebuie să voteze a doua oară un anumit proiect la care nu a fost adusă nicio modificare, nici măcar la nivel de virgulă. Se vorbeşte de aceşti bani folosiţi pentru construcţia de parcări noi, dar acest lucru nu este garantat prin proiectul de hotărâre. Cred că un fond special era o soluţie, cheltuielile urmând a fi direcţionate obligatoriu către construcţia de parcări”, este punctul de vedere complet al consilierului Claudiu Cristea.

Social-democrata Teodora Hotăran spune că de data aceasta a votat proiectul deoarece, în primă fază, regulamentul se va aplica doar în trei zone pilot din municipiu, urmând ca în funcţie de părerile oamenilor parcările cu plată să fie extinse sau dimpotrivă. „Prima dată m-am abţinut, nu am fost împotriva proiectului. Am fost nemulţumită de modul în care s-a gestionat expunerea proiectuluiu pentru că în momentul de faţă este doar un regulament general, valabil pe tot municipiul, dar aplicarea se va face doar pe trei zone exacte din Alfa, Vlaicu şi Confecţii. Eu am solicitat să avem un amendament în care să specificăm exact blocul, de aceea am cerut retragerea proiectului de ordinea de zi acum două săptămâni. Ideea este că dacă proiectul merge bine, din banii colectaţi vom putea construi locuri de parcare şi în următoarele zone, chiar am discutat deja de câteva luni ca în viitorul apropiat să cumpărăm şi noi parcările etajate, cum sunt în Bucureşti, unde pe două locuri câştigi 10 locuri de parcare”, a explicat Teodora Hotăran motivul pentru care şi-a dat acceptul pentru proiectul parcărilor cu plată din cartiere. Totuşi, cele trei zone despre care vorbeşte Teodora Hotăran nu au fost cuprinse într-un amendament, ele fiind, probabil, singurele pretabile pentru instituirea sistemului parcărilor cu plată. Locurile de parcare date spre închiriat de către Primărie vor trebui să fie bine delimitate şi prevăzute cu un sistem de blocare. În mod normal, implementarea proiectului trebuie să înceapă „de undeva”, zonele respective fiind parcările deja amenajate din cele trei cartiere. Astfel, faptul că deocamdată ar fi vorba doar despre un proiect pilot nu îi ajută cu nimic pe cei care se vor fi nevoiţi să liciteze pentru un loc de parcare din faţa blocului şi care au fost probabil printre primii arădeni care s-au bucurat de locuri de parcare amenajate recent de către Primărie.

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!