Impozite şi taxe mai mari în 2010

  Acasă » Impozite şi taxe mai mari în 2010  
 

Impozite şi taxe mai mari în 2010

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local de ieri s-a desfăşurat fără mari probleme pentru executiv. Toate proiectele de Hotărâre incluse pe ordinea de zi au fost aprobate. Singurul consilier care a avut ceva de spus împotriva câtorva proiecte a fost Claudiu Cristea, iar, la polul opus s-au situat consilierii opoziţiei, care au fost convinşi, în urma discuţiilor, să îşi schimbe părerile faţă de cele exprimate, prin vot, săptămâna trecută.

Dezbaterea, în van?

Dezbaterea publică organizată de primărie pe tema proiectului de majorare a impozitelor şi taxelor locale nu a avut niciun rezultat palpabil. Mai exact, niciuna dintre cererile formulate în cadrul întâlnirii nu a fost luată în seamă de aleşi. Consilierii municipali au primit, fiecare, câte o copie a solicitărilor făcute de reprezentanţii locuitorilor din Cartierul Verde, reprezentanţii Consiliului Naţional a IMM-urilor, ULALA - care a cerut, de exemplu, acordarea unei bonificaţii de 10% la plata integrală a impozitelor până la data de 31 martie, sau ai unei firme care are sediul în Zona Industrială. Claudiu Cristea a preluat câteva dintre solicitări şi le-a avansat ca amendamente, pe lângă cele făcute în nume propriu. Niciun amendament nu a fost, însă, pe placul colegilor din sală.

Nu CLM este de vină

Majorarea impozitelor a provocat discuţii în contractoriu. Claudiu Cristea a subliniat că „într-o perioadă de criză, oricât de mare ar fi nevoia la nivelul bugetului, trebuie să lăsăm oamenii să respire, să nu mărim impozitarea”. Florin Manta a precizat, în schimb, că „aceste impozite nu au fost majorate din 2006. Nivelul investiţiilor este foarte ridicat, cred că este foarte importantă această contribuţie”. Cristea l-a contrazis, în schimb: „faptul că s-au făcut investiţii în cartiere a dus la re-zonarea lor, nu se impunea creşterea impozitelor”.

Discuţiile s-au finalizat însă în momentul în care Pavel Neamţiu, directorul Direcţiei de Venituri a Primăriei, a luat cuvântul pentru a explica aleşilor faptul că „toată majorarea vine de la majorarea dată prin Hotărâre de Guvern. Nu s-a majorat nimic prin Hotărâre de Consiliu Local”.

Un vot împotrivă

Proiectul a fost aprobat cu majoritate covârşitoare. Claudiu Cristea a fost singurul care s-a opus, votând „împotrivă”. Hotărârea a fost aprobată cu 19 voturi „pentru”.

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!