Avem parcări de închiriat!

  Acasă » Avem parcări de închiriat!  
 

Avem parcări de închiriat!

Opoziţia din Consiliul Local şi-a schimbat radical părerea privind proiectul care prevede închirierea locurilor de parcare amenajate în jurul blocurilor prin licitaţie publică. Proiectul a ridicat probleme executivului local în două rânduri, dar astăzi, în ultima şedinţă a Consiliului Local din acest an, a trecut cu „brio”.

În urmă cu două săptămâni, proiectul a fost retras de executiv, deoarece nu erau prezenţi la şedinţă suficienţi consilieri ai Puterii pentru a asigura aprobarea acestuia. În cursul săptămânii trecute, când proiectul a fost supus la vot, după ce s-au aprobat, rând pe rând, 10 amendamente, surpriză! S-au numărat 14 voturi „pentru”, două „împotrivă” şi trei abţineri. Cum proiectul avea nevoie de 16 voturi favorabile pentru a trece, acesta nu a fost aprobat! Ieri, proiectul a fost reintrodus pe ordinea de zi, însă fără nicio modificare.

Majoritatea consilierilor care s-au abţinut, la vot, în cursul săptămânii trecute, şi-au schimbat, de această dată, părerea. Potrivit informaţiilor primite de la aceştia, au solicitat mai multe explicaţii de la executivul local, iar în urma detaliilor primite, au fost de acord cu aprobarea proiectului.

Începând cu 10 lei

Arădenii vor plăti cel puţin 10 lei lunar pentru siguranţa locului de parcare din faţa blocului. Locurile de parcare din parcările de reşedinţă vor fi amenajate, semnalizate vertical şi orizontal, respectiv, numerotate. Momentan, este vorba despre cele din Alfa, Confecţii şi Aurel Vlaicu, parcări amenajate deja cu pavaj. În situaţiile în care numărul de solicitări depăşeşte numărul de locuri amenajate în parcarea de reşedinţă sau când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulţi locatari, atribuirea se va face prin licitaţie publică.

Preţul de pornire al licitaţiei îl reprezintă chiria de bază: 10 lei/lună. În cazul în care numărul de solicitanţi este mai mic decât numărul de locuri de parcare amenajate, se pot atribui locuri de parcare şi pentru locatarii din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de reşedinţă aferentă acestora sau se pot atribui mai multe locuri de parcare pentru acelaşi apartament.

Ocuparea unui loc în parcare fără deţinerea abonamentului de parcare pentru locul respectiv, se sancţionează cu ridicarea autovehiculului. Montarea ilegală a unor însemne/plăcuţe pentru rezervarea locului de parcare sau a unor dispozitive de blocare acces, altele decât cele amplasate de administraţie, se sancţionează cu amendă de la 100 la 200 lei.

Distrugerile se sancţionează cu amendă de la 200 la 300 lei. Totodată, neeliberarea locurilor de parcare în vederea efectuării diverselor lucrări de marcare, modernizare, lucrări de reţea edilitare etc., se sancţionează cu amendă de la 300 la 400 lei.

„Nicio virgulă”

„Nu cred că este normal ca un proiect de Hotărâre să fie readus la vot fără modificarea niciunei virgule”, a subliniat Claudiu Cristea, care a fost, de altfel, şi singurul consilier care a votat împotriva proiectului. De această dată, Camelia Răsunoiu, Dorel Căprar şi Teodora Hotăran, care s-au abţinut săptămâna trecută, au votat „pentru”.

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!