Scandal pe înălţime în CLM

  Acasă » Scandal pe înălţime în CLM  
 

Scandal pe înălţime în CLM

Aleşii locali s-au împotmolit miercuri în şedinţa CLM într-un singur proiect de hotărâre din cele 18 supuse votului. În pofida discuţiilor lungi legate de proiectul în cauză, voturile au curs aşa cum a visat Puterea. În fapt, toate proiectele supuse votului au trecut de aleşi iar unanimităţile au ţinut şi miercuri capul de afiş al şedinţei.

Proiectul care a necesitat dezbateri a fost adus în atenţia aleşilor de Claudiu Cristea. A fost vorba de planul urbanistic zonal realizat pentru terenul fabricii Aris, teren situat pe Calea Victoriei şi pe care dezvoltatorii imobiliari au de gând să ridice, printre alte construcţii, şi două blocuri cu 17 etaje.

Claudiu Cristea s-a arătat nemulţumit de acest regim de înălţime, punctând faptul că în zonă marea majoritate a imobilelor sunt case de locuit, iar regimul de înălţime este mult mai mic. „Este total disproporţionat”, a punctat printre altele consilierul, care, până la final, nu a renunţat la punctul său de vedere în pofida intervenţiilor celorlalţi şi a concluzionat: „regimul de înălţime este total disproporţionat pentru această zonă. Putem merge cu un regim de P+11, aşa cum am aprobat la PUZ-ul din vecinătate”. Amendamentul alesului a primit doar două voturi pentru: al său şi a lui Tiberiu Dekany.

Puterea şi înălţimea

Parte din consilierii puterii şi arhitectul municipiului au mizat, pe acest subiect, pe faptul că Aradul trebuie să se dezvolte, că blocurile înalte dau bine pentru imagina oraşului, că zona este una industrială, care nu va avea decât de câştigat prin aceste construcţii, că blocurile cu pricina nu sunt aliniate la stradă, ci sunt mult retrase faţă de frontul stradal, că aleşii nu ar trebui să fie obtuzi când vine vorba de proiecte de valoare etc. S-a trecut însă rapid peste studiul de trafic, care în cadrul unui astfel de proiect ar trebui să existe, şi peste parcări şi spaţii verzi şi s-a votat „pentru” blocurile cu 17 etaje.

Fără regrete

Aleşii au tăiat fără regrete, fără discuţii şi fără voturi împotrivă atât salariile directorilor de societăţi aflate în subordinea CLM, cât şi indemnizaţiile lor în AGA şi ale colegilor, de prin partide, membri în Consiliile de administraţie, aşa cum au votat fără să comenteze schimbările impuse la repartizarea locuinţelor ANL. Acestea au fost şi cele mai interesante dintre proiectele aflate ieri pe ordinea de zi a CLM.

   
   
 
 
  ©2007-2018, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!