Mica înţelegere în primul CLM

  Acasă » Mica înţelegere în primul CLM  
 

Mica înţelegere în primul CLM

Linişte, înţelegere şi pace în primul CLM din noul mandat, acolo unde aleşii au votat cu o singură abţinere (a alesului Claudiu Cristea), cele două proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare: constituirea comisiilor şi regulamentul de funcţionare al CLM.

Cristea a fost şi primul ales care a tras semnalul de alarmă cu privire la faptul că Opoziţia nu are de gând să tacă în CLM, ci va ataca cu argumente propunerile care nu îi sunt pe plac. Încă din momentul votării ordinii de zi, Cristea a cerut amânarea votării regulamentului CLM (unul care se anunţa „cu cântec”), pentru că aleşii nu îl primiseră spre studiere, dar propunerea sa nu a trecut de colegi.

Viceprimarul Ovidiu Marian, preşedinte de şedinţă, l-a asigurat că se va lua o pauză de 10 minute pentru studierea regulamentului şi că acesta va fi votat oricum pe articole, după dezbateri. Cum Puterea părea a fi îngăduitoare şi receptivă la cererile Opoziţiei, consilierii de aici s-au înmuiat şi ei, iar la vot au votat „pentru” mai toate articolele propuse de executiv.

Prima victorie

Un alt ales şi-a trecut în cont prima victorie a Opoziţiei în noul CLM. Este vorba de Dorel Căprar care a propus un amendament ce va da şansa celor din mass-media să participe la şedinţele pe comisii.

Alesul a cerut ca şi membrii comisiei să poată propune ca presă sau alţi arădeni interesaţi să poate lua parte la şedinţele pe comisii, fapt acceptat cu o singură excepţie: Ştefan Tabuia! Câteva discuţii pe articolele regulamentului au mai fost purtate între consilieri, dar tonul a fost domol de ambele părţi.

Cristea a cerut ca modificarea regulamentului CLM să se adopte cu aceeaşi majoritate cu care a fost adoptat actul în sine (propunere care nu a trecut de colegii care susţineau că ideea se regăseşte deja formulată în lege), în timp ce Popa a cerut o exprimare mai clară în privinţa drepturilor aleşilor de a cere socoteală executivului, dar a retras amendamentul, după ce a aflat că în atricolul următor lucrurile se lămuresc. Doar Claudiu Cristea s-a abţinut de la a vota regulamentul în întregime, în speranţa că mai multe abţineri vor face ca acesta să treacă doar cu majoritate simplă, iar la modificările ulterioare se va aplica aceeaşi majoritate.

Consilierii au votat ieri cele doar patru comisii ale CLM, membrii acestora, preşedinţii, vicepreşedinţii şi secterarii lor, cu unanimitate de voturi.

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!