Silenzio stampa

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Silenzio stampa  
 

Silenzio stampa

Silenzio stampa

Fac parte dintr-o categorie de cetățeni români care o duc greu zilele astea. Unii dintre noi îl vrem demis pe Băsescu, ceilalți îl vor cu mandatul dus la capăt. Nici unii nu suntem înregimentați în vreuna din tabere. Pe unii dintre noi susținătorii lui Băsescu ne fac „vânduți USL”, în timp ce pe ceilalți uslașii îi suspectează că sunt cu marinarul.

Eu fac parte din prima categorie – vreau ca România să scape de Băsescu. Nu mai aduc argumente, am făcut-o cu prisosință în ultimii ani. Vreau fără Băsescu dar nu sunt fan USL. Pur și simplu, există și varianta asta.

Am fost consecvent acestei poziții. Pe vremea când liberalii valsau cu pediștii cu ochii închiși și pe vremea când, mai târziu, pesediștii se cununau la guvernare cu Boc eu le spuneam viitorilor useliști că sunt în mare pericol politic. Și am avut dreptate.

Viața mea e grea acum. Prieteni, cunoscuți, fani, useri de Facebook mă privesc cu suspiciune. Te-ai dat cu USL. Îi susții pe Ponta și Antonescu.

În ideologia urii cu care Băsescu își duce propria Revoluție Culturală aceasta este o crimă, o crimă de care oricum nu aș fi vinovat. El a reușit să injecteze cu ură un anumit segment, format în special din tineri, înoculându-le ideea că sunt chemați să salveze democrația și țara. Exact ca și în cazul tinerilor și studenților din Gărzile Roșii ale lui Mao, ura este motorul principal care îi mână în luptă. Ura de Crin, ura de Ponta, ura de Voiculescu. Nu mai există argumente, nici rațiune, nici toleranță.

Oricât mă feresc, oricât mă explic, oricât spun că a fi împotriva lui Băsescu nu înseamnă a fi cu USL mă afund mai rău. Mecanismul logicii binare, maniheismul primitiv al Revoluției Culturale mă împinge în tabăra lui Ponta. Nu că ar fi o crimă în a fi într-o tabără opusă lui Băsescu dar efectiv eu nu sunt acolo.

Și chiar așa, de ce aș fi cu USL? Pentru că au irosit, la ultimele alegeri, șansa Aradului de a schimba puterea locală prin prezentarea unui candidat fără șanse la primărie? Pentru că i-au asigurat lui Falcă unanimitate la ultima ședință a CLM Arad? Pentru că lideri importanți locali se dau în concediu sau „vând mobilă” în loc să se implice în referendumul pe care chiar formațiunea lor l-a provocat?

De ce aș fi asociat cu formațiunile care în 8 ani de zile nu au reușit să construiască nimic alternativ la Băsescu și nici să dezvolte strategii sau tactici adecvate pentru a înlătura acest rău? Prin amatorismul și greșelile comise la acest referendum ei ratează în mod nepermis ce-a de-a doua ocazie colosală (prima a fost Geoană-2009) ca România să scape de Traian Băsescu. Eu și oamenii alături de care sunt prezent în viața publică și civică, din anii '90, am învățat un alt fel de a face lucrurile. Sloganul sub care am candidat la locale a fost „Lucrul bine făcut” și nu cred în fușereală, superficialitate și balcanism.

Reacțiile multora dintre cei dragi mă mâhnesc, mă apasă. Din acest moment mă opresc în a încerca să-i conving. Cedez eu. Până după 29 iulie intru în silenzio stampa pe tema referendumului. Votez DA la refrendum dar mă opresc aici cu orice discuție pe această temă. Nu înainte de a vă îndemna pe toți, indiferent de ce parte a baricadei sunteți: fiți cetățeni, mergeți la vot!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!