Carieră

  Acasă » Carieră  
 

Carieră

Warning: Creating default object from empty value in taxonomy_term_page() (line 33 of /home/cc/d6/html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc).

Today Drupal is 13 years old

Today Drupal is 13 years old

In the early 2000s I wrote my own CMS, of course using PHP 3 (!) and MySQL. Everything was so simple, flexible and… funny. I thought I would never switch because it was so simple to extend and the system was so responsive. What I didn’t realize at that time, was that the web itself was rather simple.

But at some point, in the middle of decade, everything changed: the Web 2.0 came into the scene. Web API, web services, all together with XML, RSS and feed aggregation. Rich web user interfaces and then the amazing user interaction and social networking or social-media. After getting used to the changes, I finally realized that my CMS is dead. There was no chance to keep the rhythm.

And then the panic. I tried PHP-Nuke, and then XOOPS, and other, and other… Neither was flexible and robust enough to build on it. And then, in 2006, I tried Drupal. ‟Oh God! This is really ugly. An ugly CMS with an ugly theme and an ugly community site!”, I said. And I left Drupal :) mai departe»

Extinderea discului unei mașini VMware Guest care rulează Ubuntu (LVM2)

Extinderea discului unei mașini VMware Guest care rulează Ubuntu (LVM2)

Atunci când mașina virtuală nu mai are spațiu poate părea simplu să mai adaugi din cel aflat în rezervă pe ESX. Aparent așa este. Din consola VMware e doar o problemă de setări. Realitatea, însă, este că spațiul “oferit” de gazdă (host) nu este “primit” de oaspete (guest). Pentru ca mașina să recunoască și să utilizeze acest spațiu suplimentar sunt necesare mai multe operații.

M-am lovit de această situație și nu a fost totul “la prima mână”. Iată experiența mea... mai departe»

Împachetez pentru Drupalcon München 2012

Împachetez pentru Drupalcon München 2012

München, suntem pe drum - venim! Suntem pregătiți pentru grozavele Weisswurst, Brezel und Bier din Bavaria. Dar ceea ce ne aduce acolo, între 20 și 24 august 2012, mai mult decât orice, este nemaipomenita comunitate Drupal.

Drupalcon este un eveniment internațional care reunește pe cei care folosesc, dezvoltă, proiectează și susțin platforma Drupal. Drupalcon Munich 2011 va găzdui zeci de sesiuni și panel-uri susținute de unele dintre cele mai influente și mai strălucite minți din comunitatea Drupal (...and beyond). Conferința a fost dintotdeauna oportunitatea numărul 1 în realizarea de parteneriate, dialoguri informale și contribuții la Drupal.

Web-ul evoluează, Drupal evoluează și el. După lansarea versiunii 7, comunitatea lucrează la următorul pas important: transformarea Drupal într-un produs mai bine adaptat noi lumi a serviciilor web, platformelor mobile și standardelor HTML5. Drupal 8 face intrarea pentru Symfony2 și sperăm că acest subiect va fi amplu detaliat în prezentările lor de către Dries Buytaert și Fabien Potencier (fondatorul proiectului Symfony). mai departe»

Mountain Lion la prima atingere

Mountain Lion la prima atingere

Mi-am instalat în această noapte, în timp ce mă uitam la deschiderea Jocurilor Olimpice, Mountain Lion (versiunea 10.8) - noul upgrade la sistemul de operare OS X al Apple. Mountain Lion a fost lansat pentru public în 25 iulie 2012, fiind disponibil prin magazinul de aplicații Mac AppStore.

La prima vedere...

Actualizarea s-a făcut smooth, fără surprize. Spun asta pentru că tranziția de la Snow Leopard la Lion (sistemul anterior lui Mountain Lion) a fost cu probleme pentru unii utilizatori. Asta nu înseamnă că nu mi-am făcut înainte un full backup folosind Time Machine

Sistemul se mișcă mai bine. Se pare că s-au rezolvat anumite probleme de performanță din 10.7 (Lion). Totul arată mai bine, mai finisat. Cu siguranță este cel mai lustruit sistem de operare pentru mediul desktop produs până acum.

Noile facilități sunt utile și așteptate: mai departe»

Cum să instalezi Memcached pe MAMP?

Am fost nevoit să-mi instalez Memcache pe MacBook Pro deoarece acolo dezvolt o aplicație web Drupal care stochează cache-ul în memorie. Acest articol te va ghida în instalarea Memcache pe Mac OS X permițându-ți testarea aplicațiilor locale. Pe MacBook Pro aplicațiile web rulează MAMP pentru a asigura un mediu de dezvoltare Apache, MySQL, PHP. mai departe»

Ubuntu transformat în Time Machine

Pentru că iubesc Mac și iubesc Linux, mi-am transformat un server Ubuntu 10.04 în Time Machine pentru a-mi salva automat, din oră în oră, datele de pe MacBook Pro.

Time Machine

Time Machine îți permite să realizezi un backup automat al întregului sistem în Mac OS X v10.5 și Mac OS X 10.6 sau mai nou. Time Machine păstrează o copie „la zi” a tot ce ai salvat în Mac: fișiere sistem, fotografii digitale, muzică, filme, show-uri TV, documente și așa mai departe. Dacă e nevoie poți foarte ușor să „călătorești înapoi în timp” și să restaurezi fișiere în versiunea de la o anumită dată.

Pentru detalii vezi: http://support.apple.com/kb/ht1427

Alternativa Time Capsule

Apple furnizează un dispozitiv hardware numit Time Capsule cu performanțe impresionante. Time Capsule face backup folosind rețeaua Wi-Fi la mare viteză. Capacitatea de stocare este de asemenea competitivă: varianta 2TB sau 3TB. Cu toate astea mulți preferă o soluție proprie în special din cauza prețului. Un server Linux/Ubuntu poate fi o asemenea opțiune. mai departe»

Drupalcon London 2011. Watch right!

Între 22 și 26 august 2011 voi participa la Drupalcon London 2011. Mă întorc la Londra după 12 ani. De data asta la (deja) celebrul eveniment bianual al unei comunități de entuziaști și profesioniști din care fac și eu parte: Comunitatea Drupal.

Drupalcon este un eveniment internațional care reunește pe cei care folosesc, dezvoltă, proiectează și susțin platforma Drupal. Drupalcon London 2011 va găzdui zeci de sesiuni și panel-uri susținute de unele dintre cele mai influente și mai strălucite minți din comunitatea Drupal (...and beyond). Conferința a fost dintotdeauna oportunitatea numărul 1 în realizarea de parteneriate, dialoguri informale și contribuții la Drupal. mai departe»

Cum am recuperat fișierele șterse pe o partiție ext4 / LVM2?

Motto:

I se întâmplă fiecăruia mai devreme sau mai târziu: o fracțiune de secundă după ce ai apăsat Enter realizezi greșeala, dar este deja prea târziu. Tocmai ai șters un fișier sau director valoros pentru care nu este rezervă (backup). Sau poate există o rezervă, dar e veche de o lună… și, șocat, vezi ultima lună fugind prin fața ochilor și realizezi dureros ce trebuie să refaci...

Carlo Wood, Mar 2008

Am făcut-o și eu „de oaie” recent pe o mașină VMware pe care aveam instalat Ubuntu Server 10.04 LTS. Am reușit să șterg conținutul unui director, din greșeală, fără să am vreun backup la îndemână. Această mașină o voi numi mașina A (ubuntu-a). mai departe»

Something is rotten happens in the State of Denmark

DrupalCon Copenhaga s-a încheiat.1200 de participanți din 52 de țări au participat la cel mai important eveniment anual Drupal.

Cuvintele cheie ale conferinței au fost: Drupal 7, Cloud, Services, Scalability și din nou... Drupal 7 

Comunitatea Drupal este mai activă ca oricând iar așteptările au fost definite de fondatorul Drupal: Dries Buytaert în prezentarea "State of Drupal".

Au mai prezentat keynotes Rasmus Lerdorf - creatorul PHP și Jeremy Keith autor al cărții "HTML5 For Web Designers".

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!