Acest site este arhivat. Funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Claudiu Cristea

Forța Civică
 

Pentru o campanie curată și o dezbatere reală

Campania electorală neoficială a debutat cu atacuri ale candidatului Gheorghe Falcă la adresa celorlalți competitori. Am fost eu cel care a primit prima „atenție” urmat la doar o zi de Gavril Popescu. Nu cred că acesta este modul cel mai potrivit pentru a începe o evaluare a rezultatelor edilului din ultimii 4 sau 8 ani.

Ar fi mult mai util pentru arădeni să fie parte a unei reale dezbateri pe problemele care-i privesc în mod direct. Atât Gheorghe Falcă cât și ceilalți candidați au marea ocazie să ofere în această campanie un adevărat „spectacol” al dezbaterii publice. Decență în campanie nu însemnă non-combat. Ar fi interesant de aflat care este oferta candidaților în ceea ce privește serviciile publice, fiscalitatea, cum gândesc ei îmbunătățirea mediului de afaceri sau a calității vieții în Arad.

Este dezamăgitor că actualul edil șef se sustrage de ani buni dezbaterii televizate preferând să monologheze în emisiuni unde este prezent doar el și unde gesticulează agitat prezentând cifre false sau umflate propagandistic. Sunt gata să discut, cu domnul Falcă, la orice televiziune, despre situația dramatică în care se află un segment mare de populație în ceea ce privește plata încălzirii. Ar fi interesantă o analiză asupra imploziei investițiilor în Arad, în ultimii ani, sau o discuție punctuală asupra devastării masive a spațiilor verzi. Cum vede Falcă aceste probleme și cum văd contracandidații aceste probleme?

Am un mesaj și pentru ceilalți candidați: nu oferiți arădenilor motive să nu-l voteze pe Falcă, oferiți-le oportunități să vă dea votul. E prea puțin important pentru arădeni în ce fază se află procesul pentru fapte grave de corupție al primarului, câte camere are casa lui de pe malul Mureșului sau cât a costat candelabrul din sufragerie. Ar fi important, în schimb, să afle prin ce veți servi mai bine comunitatea Aradului, cu ce vor fi mai eficiente și mai ieftine serviciile publice pe care Primăria le va furniza sau cum viața lor va fi mai bună în cartierul în care trăiesc.

Apelul meu și al echipei mele este acela de a avea o campanie deschisă spre confruntarea reală și nu spre lovituri murdare sub centură și atacuri la persoană. Aradul a fost în istoria lui un oraș elegant, decent și civilizat. Cred că cei care doresc să-l conducă trebuie să dea dovadă de același spirit și să devină un model pentru arădeni.

Claudiu Cristea | 5 mai 2012