Mesaj adresat colegilor și prietenilor Mișcării Arădene la intrarea în 2012

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Mesaj adresat colegilor și prietenilor Mișcării Arădene la intrarea în 2012  
 

Mesaj adresat colegilor și prietenilor Mișcării Arădene la intrarea în 2012

Claudiu CristeaDragi colegi, simpatizanți, voluntari și parteneri ai Mișcării Arădene,

Vă mulțumesc pentru momentele bune pe care le-am avut împreună în 2011 și vă doresc tuturor un An Nou Fericit și La Mulți Ani!

Așa cum obișnuiesc, folosesc acest prilej și pentru a împărtăși câteva gânduri despre organizația noastră și misiunea ei.

De ce suntem împreună?

Ne-am adunat în jurul unor principii și valori și ne-am asumat împreună o misiune. Știm că Aradul poate deveni un loc mai bun și avem proiecte concrete pe care suntem deciși să le împărtășim comunității și puterii locale. Relațiile interne au un rol important pentru noi și se desfășoară în baza Codului de Conduită al organizației.

Am decis să ne asociem ca și organizație apolitică dar în același timp observăm, amendăm și dorim să îmbunătățim viața publică și politică locală. Suntem un actor care se implică direct în modelarea politicilor publice ale administrației locale. Politica nu ne este indiferentă întrucât ea poate fi un factor de progres, dar în același timp poate provoca greșeli ireparabile în viața orașului. Contribuim activ la o viață publică transparentă și democratică.

2011, la final

„La început te vor ignora, apoi vor râde de tine, apoi te vor înfrunta. În final vei învinge” (Gandhi)

Această maximă mi se pare potrivită pentru a defini starea de spirit și postura în care s-a aflat Mișcarea Arădeană pe parcursul anului 2011. Ne-au ignorat, apoi ne-au ironizat, dar încet, încet acțiunile organizației noastre au căpătat consistență, coerență și suport din partea multor arădeni. Puterea locală a început să ne înfrunte în momentul în care, prin acțiunile, proiectele și luările noastre de poziție am început să deranjăm modului, adesea greșit, de a face administrație în Arad.

În 2011 Mișcarea Arădeană și-a dovedit capacitatea de a genera proiecte pentru Arad și capacitatea de a se implica în dezbateri pe teme majore. Am promovat inițiative, am cenzurat puterea locală, am dialogat cu arădenii și societatea civilă. Am luat poziție și am reușit să oprim o serie de decizii greșite ale administrației Falcă-PDL.

În acest an am avut primul exercițiu democratic intern. Adunarea Generală din această toamnă a dat legitimitate conducerii organizației. Am continuat politica de deschidere a organizației și de structurare internă.

2012 – an crucial

2012 este anul în care Aradul alege. Viața publică, democrația și transparența în Arad sunt astăzi într-o continuă degradare. Potrivit misiunii sale, Mișcarea Arădeană este obligată să se implice. Personal, cred în necesitatea alternanței la putere în Arad. Orașul nostru nu este guvernat, ci stăpânit de un grup obscur care în numele așa zisei dezvoltări calcă în picioare liniștea căminelor noastre, distrug cu agresivitate spațiile verzi și scot copilăria din viața copiilor noștri.

Mișcarea Arădeană trebuie să fie un element activ în schimbarea actualei administrații. Mișcarea Arădeană trebuie să lupte pentru readucerea normalității, a dialogului, a respectului și a unei vieți publice democratice și transparente.

Organizația noastră trebuie să continue politica recrutare de noi membrii și de întărire organizațională. Anul 2012 trebuie să fie anul dedicat formării și perfecționării membrilor organizației. Nu toate departamentele și grupurile de lucru funcționează așa cum ar trebui. Cred că avem nevoie de structuri deschise către societate care să furnizeze mai multe proiecte, propuneri sau inițiative Aradului.

***

La mulți ani dragi prieteni!

Claudiu Cristea
președinte

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!