Mai are Aradul bărbați?

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Mai are Aradul bărbați?  
 

Mai are Aradul bărbați?

Foto: <a href="http://aradon.ro">aradon.ro</a>

ITA sau Flamura Roșie sau UTA — una și aceeași — a făcut aici istorie. Împreună cu bunicii, părinții și copiii noștri suntem și noi o mică parte a acestei povești numită UTA. Statuia de la intrare, scările de la tribuna a II-a, peluza, cișmeaua de apă, vocea crainicului și gazonul adus de baron.

Păcat. Se putea și fără barbaria asta. După ce au fost demolate stadioanele CFR, Strungul și cum e la rând Telecomul, se putea construi ceva nou și în același timp se purtea păstra și stadionul Baronului. Am explicat aici de ce.

Cu aceasta, fost-a pus la pământ încă un simbol al Aradului iar lucrurile nu se vor opri aici.

Vor urma fântâni arteziene pe Mureș, monumentul kitsch al Unirii pe lac, piramida de sticlă în piața Avram Iancu. A fost aprobată construcția unui hotel pe o stradă extrem de înghesuită în zona protejată (Vasile Goldiș). Iar de restaurarea fațadelor și turnurilor Aradului începe să-mi fie deja frică. De la o administrație care funcționează pe principiul „merge și așa, bine că se face” nu te poți aștepta la nimic bun.

Și toate acestea pornesc de la cabinetul „1”, de la primarul Falcă. După 10 ani am curajul să o spun clar și răspicat: face totul cu intenție și cu răutate. Intenționat vrea să schimbe identitatea orașului. E ambiția celui venit într-un loc pe care nu-l înțelege și pe care, de fapt, îl urăște pentru că orașul a fost martorul tăcut al procesului lui de parvenire. Un martor incomod pe care se răzbună.

Dar nu Falcă e problema noastră. Orașul a murit. Orașul are organizații dar nu are viață civică critică (da, avem nevoie de critică — cât mai multă!). Orașul are partide dar nu mai are opoziție. Orașul are populație dar nu mai are cetățeni. Chiar nimeni să nu ridice vocea? Mai are Aradul bărbați?

Comentarii

In ultima vreme am sesizat ca se misca ceva .Asa a aparut Iubesc Aradul pe facebuk . Dar atita timp cit clica lui Falca va ramine la putere local oricine care va incerca sa faca o afacere si nu imparte cu mafia PDL este sortit falimentului. Indagrara fosta fabrica etalon a Aradului poate sa faca un muzeu al istoriei locului . Actualii patroni sint foarte deschisi sa faca acest lucru . Hai sa gasim voluntarii care sa se preocupe.Sint unul dintre ei.

Olar Gh.Gavril (neverificat), 12 Septembrie 2014 14:54

Din pacate simtul civic a disparut de mult timp din cauza nivelului de trai scazut, in general primul gand al oamenilor de rand este cum sa faca rost de ceva bani pentru nevoile zilnice, in Arad sunt multe cladiri pentru care mai ca te doare sufletul de cum arata, dar la asta duce saracia si indiferenta ... si prostia, sa votezi aceleasi persoane ani la rand, persoane care si-au demonstrat incompetenta ani la rand, asta este prostie

Arad 360 (neverificat), 13 Septembrie 2014 18:18

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!