Keep Calm and Carry On

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Keep Calm and Carry On  
 

Keep Calm and Carry On

Keep Calm and Carry On

Nu m-am înscris în PNL, nu m-am înscris în nici un partid. Sunt neînregimentat politic. Toate acestea le spun pentru a da explicații prietenilor, simpatizanților, celor care m-au susținut la alegerile locale și celor alături de care sunt implicat în proiecte civice. Am activat politic în partidul lui Maniu și Coposu timp de aproape 17 ani, dar a venit vremea să stau o perioadă departe de viața politică.

La alegerile locale am candidat sub sigla Forței Civice — o alianță între organizații civice și partidul cu același nume. La vremea aceea Forța Civică era un partid care nu apucase încă să facă rău României și românilor. Nu a trecut mult însă și a devenit unealta docilă a lui Vodă în lupta acestuia pentru prezervarea puterii personale și a sistemului mafiot pe care-l guvernează.

Dezvălui faptul că după locale am fost căutat insistent de dl. Falcă pentru a mă alătura mărețului proiect de “construcție a dreptei”. Eu ar fi trebuit să fiu “omul lui MRU la Arad” aflat și sub controlul basileului local. Pentru cei ce nu știu, micul despot de Arad controlează, pe lângă PDL, și alte grupări: PPDD, Forța Civică, Noua Republică și părți însemnate din USL. Păream eu omul potrivit?

Am convingeri de dreapta, de centru-dreapta. Aș fi bucuros să văd un curent convergent care să preia ce e bun din tradiția partidelor istorice și să modeleze ceea ce duce la înnoire. Dar în același timp am convingerea că aceasta nu se poate face în umbra lui Băsescu. Dreapta nu se poate redefini cu procurori arestând adversari politici și cu securiști interceptând telefoane. Acest simulacru numit ARD nu este reconstrucția dreptei ci proiectul lui Băsescu de control total asupra PDL în viitoarea eră post-Băsescu — atunci când nu va mai avea procurori și dosare ca să-i țină în frâu pe Blaga și Videanu.

* * *

Colegi de-ai mei s-au înscris zilele acestea în PNL Arad. Foarte bine au făcut — e decizia lor unilaterală. Am observat că s-a făcut o legătură răutăcioasă cu organizația civică Mișcarea Arădeană. Vreau să aduc câteva precizări și să reafirm niște principii ale noastre.

Încă de la început Mișcarea Arădeană a fost formată din cetățeni membri sau ne-membri ai unor partide. Cei mai mulți colegi nu sunt membri de partid, dar avem membri de la PNL, PSD, PNȚCD și chiar PDL. Acesta este crezul nostru: implicarea în societate — fie în organizații civice, fie în cele confesionale, sindicale sau politice este bună și o susținem. Noi nu practicăm falsa pudoare conform căreia “politica e rea”. Politica nu e rea, politicienii sunt răi — unii dintre ei. Eu mă bucur că ei s-au alăturat PNL pentru că-i cunosc și am încredere în ei. Orice partid din Arad care are oameni de calitatea lor a făcut un pas înainte.

Rămân implicat în problemele Aradului, în proiectele civice pe care le derulăm la Mișcarea Arădeană. Nu spun că nu sunt cu ochii pe fenomenul politic. Sunt, pentru că acesta determină administrația și, deci, viața noastră. Sunt interesat de viața publică și voi milita întotdeauna pentru implicarea activă a cetățenilor în spațiul social, civic, confesional, sindical și politic pentru a participa la viața Cetății.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!