Încă un simbol pus la pământ

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Încă un simbol pus la pământ  
 

Încă un simbol pus la pământ

Foto: http://newsar.ro
Foto: http://newsar.ro

Îl demolează nenorocitul ăsta de primar și nimeni nu spune nimic. Acea „modernizare” e o prostie din punct de vedere urbanistic. Piața UTA e total nepotrivită pentru o extindere a stadionului. Chiar și acum când ies 2-300 de oameni de la meci se perturbă grav traficul iar Vlaicu (Est-Vest) este cea mai importantă arteră a Aradului. Nu mai spun de parcări. Normativele spun că la un stadion trebuie asigurat un număr de parcări egal cu 60-70% din numărul de locuri. Sigur, pentru Falcă nu se aplică nici legea, nici normativele.

Pe vremea baronului alta era situația dar astăzi trebuie să se țină cont de aceste realități urbanistice și de circulație. Acest stadion putea fi reparat/întreținut cu o sumă minimă și păstrat pentru acest cartier nefericit (Vlaicu) care nu are nici spații verzi, și a pierdut încă un stadion (Strungul). Se putea pune în valoare pista de atletism (vedeți câtă lume e seara pe Gloria) iar terenul de fotbal putea fi folosit de juniori, pentru pregătire și pentru alte alte competiții.

Dacă vrem performanță în fotbal trebuie să gândim în stil mare. Nu ajunge UTA — trebuie să regândim școala de fotbal și să încurajăm cât mai multe echipe în eșaloanele inferioare. Pentru aste ne trebuie stadioane. Nu unul ci multe. Dar Aradul își distruge stadioanele: CFR/Vagonul, Strungul, Telecom. Stadionul ăsta trebuia să rămână așa cum e iar cel nou trebuia să se construiască într-un loc potrivit pentru marea performanță.

Cârpeala care se face nu întrunește nici o clasificare UEFA/FIFA. E doar un nou mod de a face bani pe seama bugetului public. Îmi pare rău dragilor, Aradul merge într-o direcție greșită cu acest speciment de care nu ne vom mai scăpa în veci (pentru că nu avem opoziție).

PS: Sportiv nici nu mai spun. E primarul în mandatele căruia UTA a căzut în "C" iar apoi s-a desființat.

Comentarii

Asa este, nu trebuia demolat, trebuia putin renovat si sa gazduiasca competitiile de copii, si un alt stadion cu parcare adegvata si terenuri de antrenament trebuia construit undeva la marginea orasului, asa este ... e vai de noi.

Arad 360 (neverificat), 13 Septembrie 2014 18:26

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!