De ce am demisionat din Consiliul Local?

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » De ce am demisionat din Consiliul Local?  
 

De ce am demisionat din Consiliul Local?

De ce am demisionat din Consiliul Local?

Astăzi, 29 martie 2012, mi-am dat demisia din funcția de consilier local. Consiliul Local Arad nu mai are nimic de-a face cu interesul public sau cu reprezentarea cetățenilor. Este un grup care votează mecanic cu fanteziile primarului actual Gh. Falcă.

Ceea ce a declanșat decizia mea de astăzi a fost votul negativ dat proiectului nostru de hotărâre pentru Căldură la Preț Corect. Un proiect rezonabil, legal, oportun, sustenabil financiar și îmbrățișat de cetățeni, a fost trântit din iresponsabilitate și clientelism politic.

Părăsesc funcția cu sentimentul că am fost o prezență semnificativă în actualul CLM, dominat masiv de putera locală. Am luptat pentru taxe rezonabile, pentru un preț corect al căldurii, pentru un buget echilibrat. Am promovat proiecte pentru un mediu curat. Am luptat pentru apărarea identității Aradului și pentru respectarea regulilor de urbanism. M-am opus abuzurilor și deciziilor greșite. M-am bătut în instanță pentru dreptul arădenilor la întruniri publice. Toate le-am făcut împreună cu Societatea Civilă ajutat de prietenii mei din Mișcarea Arădeană.

Alături de societatea civilă voi continua să arăt că Aradul poate fi altfel, că lucrările se pot face durabil cu costuri acceptabile, că putem redeveni un oraș verde unde sănătatea oamenilor e prioritară “dezvoltării cu orice preț”, că putem opri ruralizarea culturală care ne îneacă.

Comentarii

Felicitari si pareri de rau in acelasi timp.
Sa speram ca acest gest nu va fi rastalmacit in moduri care de care mai fanteziste!
Cateodata coloana vertebrala lasa un gust amar, nu-i asa?

ricy (neverificat), 29 Martie 2012 20:08

Claudiu,te cunosc demult si ti-am urmarit cu atentie evolutia de-a lungul anilor...cred ca ai facut bine ca ti-ai dat demisia si sa stii ca pe mine precum si pe alti aradeni i-ai convins de bunele tale intentii fata de orasul acesta.Te voi sustine in continuare in demersurile tale ce sunt pt.binele comunitatii.Votul meu (si nu doar al meu) l-ai castigat deja ! Tine-o tot asa ! De-ar mai fi macar vreo doi - trei politicieni in orasul nostru asa ca tine....eheee,ce bine ar fi !

Liviu (neverificat), 30 Martie 2012 18:46

Mulțumesc Ricy... Nu trebuie să-ți pară rău. Nu depun armele. Voi fi activ în continuare.

Claudiu Cristea, 30 Martie 2012 23:23

@Liviu, cuvintele tare îmi merg la inimă. Mulțumesc!

Claudiu Cristea, 30 Martie 2012 23:24

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!