Cum este condus Aradul de către „marele strateg și vizionar”?

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Cum este condus Aradul de către „marele strateg și vizionar”?  
 

Cum este condus Aradul de către „marele strateg și vizionar”?

O hotărâre luată acum 3 ani care azi nu mai e valabilă. Cum bate vântul...
O hotărâre luată acum 3 ani care azi nu mai e valabilă. Cum bate vântul...

Parcul Eminescu e pe cale de a fi desființat și transformat într-o parcare acoperită cu beton armat peste care s-ar planta iarbă și tufe. Tavanul parcării va coincide cu cota digului Mureșului. Gheorghe Falcă ne asigură că orașul musai are nevoie de această investiție. Mai mult, el invocă masterplanul de circulație aprobat în 2010 deși acel document (pe care-l cunosc bine) nu vorbește de nici o parcare în parcul Eminescu ci în cu totul altă parte — sub piața Primăriei.

Nici nu bănuiți că, la un an de la aprobarea masterplanului, același primar, mare strateg și vizionar, a cerut consiliului local să aprobe un studiu de fezabilitate prin care să „reabiliteze și modernizeze” Parcul Eminescu.

Cum? Dorea să modernizeze același parc pe care acum vrea să-l desființeze? Exact!

Acum 3 ani, în decembrie 2011, primarul Falcă cerea Consiliului Local Arad să aprobe modernizarea Parcului Eminescu. Astfel se năștea Hotărârea 315 din 28 decembrie 2011 prin care parcul central al orașului urma să să fie „reabilitat” și „modernizat”. E un deliciu astăzi să citez expunerea de motive a primarului:

„Proiectul Reabilitare și modernizare parc Mihail Eminescu din Municipiul Arad intenționează să ofere atât locuitorilor cât și celor care sunt în trecere un spațiu estetic vizual și util în acelasși timp dacă ținem cont că arborii sunt surse vii și sigure de oxigenul de care avem atâta nevoie” (Primar Gheorghe Falcă, Expunere de motive — Hotărârea 315/2011)

Vai, vai, vai, câtă grijă acordată spațiilor verzi. Emoționant. Câtă atenție pentru arborii care sunt „surse vii și sigure de oxigenul de care avem atâta nevoie”.

La nici 3 ani de la acestă magistrală expunere de motive în favoarea aerului curat, spațiilor verzi, a arborilor seculari domnul primar, mare vizionar și strateg, vine și ne propune, nici mai mult nici mai puțin, decât desființarea acestei oaze și înlocuirea ei cu o parcare?

Curat caraghioz! Curat mișel! Curat murdar!

Cum vine asta? Ce administrație e asta care finanțează un studiu de fezabilitate, îl aprobă, iar după câțiva ani îl neagă printr-un alt studiu, de asemenea finanțat, de asemenea aprobat? Pentru cei care se mai îndoiesc: aceasta este adevărata față a administrației Falcă. O administrație dominată de arbitrariu, diletantism, clientelism și, veți vedea, ilegalități.

Cum este condus Aradul de către „marele strateg și vizionar”?

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!