Cu stimă, Claudiu Cristea

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Cu stimă, Claudiu Cristea  
 

Cu stimă, Claudiu Cristea

Cu stimă, Claudiu Cristea

Stimată doamnă comisar european /
Stimate domnule comisar european

29 iulie 2012 va rămâne o zi rușinoasă pentru ceea ce împreună acceptăm ca fiind “valorile europene și democratice fondatoare ale UE”. În fapt dumneavoastră ați obligat poporul român să accepte, împotriva voinței lui, un lider pe care acesta nu și-l mai dorește.

Nu trec în revistă toate motivele, foarte serioase, pentru care acest om nu mai trebuie să fie șeful statului român, nici nu e important. Important este că ați folosit o dublă măsură în ceea pe privește România, stat cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Practic, în 29 iulie 2012, cu ocazia referendumului de demitere a președintelui Băsescu, au decis în România cei care nu și-au exercitat dreptul și obligația cetățenească de a vota. Acest lucru a fost posibil cu complicitatea dumneavoastră nemijlocită. Prin impunerea, de la Bruxelles, a unei legislații a referendumului pe care nu o regăsim decât în Rusia, ați făcut posibil acest “miracol”: ați permis ca la un referendum convocat în mod constituțional decizia să aparțină celor ce au stat acasă.

Ați încălcat astfel, în mod direct și cu bună știință, chiar normele Uniunii Europene în materie. Citez din Codul de bune practici în materie de referendum al Comisiei de la Veneția: “Nu se recomandă următoarele: (a) un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abțin cu partizanii votului negativ”. Asta s-a întâmplat în România, în 29 iulie 2012.

Nu ar trebui să vă mire prea mult sentimentul euro-sceptic tot mai accentuat chiar în țările UE. Sunt un iubitor al valorilor democratice, europene și occidentale și lupt zilnic cu euro-scepticii. Din păcate cu tot mai puține argumente. Acest sentiment are o cauză obiectivă: îndepărtarea tot mai accentuată a structurilor politice de la Bruxelles de valorile care au fondat Europa Unită.

Cu stimă,

Claudiu Cristea
cetățean european
creștin-democrat

Comentarii

Cei de la Bruxelles s-au molipsit de la EBA! Lăsând gluma la o parte şi eu sunt foarte dezamăgit de atitudinea liderilor europeni... care se pare că îşi văd doar interesul. Lor le convine un om fără coloană vertebrală la Cotroceni ca să le poată face jocul... sunt curios ce o să se aleagă de Roşia Montană şi alte proiecte similare. Se pare că valorile europene sunt doar poveşti pt cei naivi...păcat...

Mario Csipai (neverificat), 30 Iulie 2012 18:37

Sa mor de ras ...
Oameni nu au paticipat la votare doarece acest referendum nu a fost legal, sa nu mai zicem neconstituational;
Oameni nu am vrut sa ia parte la acest complot total ilegal, mascat sub un referendum care a fost fortat sub legea de urgenta.

Oameni care nu au votat; parerea mea nu vreau sa traiasca intro Romanie unde legile se schimba de Vineri pe Luni doar ca asa vrea cineva.

Decat cu Ponta si Antonescu mai bine lasa Basescu.
Cu stima; parere personala.

L.Z. (neverificat), 31 Iulie 2012 11:40

Poate ca o astfel de scrisoare ar fi trebuit semnata de cele 7 milioane de romani ce au votat DA si trimisa in Parlamentul European.In felul acesta am fi fost luati in serios.DAR IMPORTANTA atitudinii tale, Claudiu, ramane in orice circumstanta!

Lucia Bibart (neverificat), 2 August 2012 00:49

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!