Ce spuneam în 2010 despre ilegalitatea parcării de la Ștrand?

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Ce spuneam în 2010 despre ilegalitatea parcării de la Ștrand?  
 

Ce spuneam în 2010 despre ilegalitatea parcării de la Ștrand?

Foto: Glasul Aradului
Foto: Glasul Aradului

După aproape 4 ani instanța a decis că parcarea de la intrarea în Ștrand este ilegală. Primarul Falcă a cerut consilierilor să încalce legea și să aprobe o lucrare deja executată doar pentru a-și satisface un orgoliu personal. Iată ce spuneam, în 2010, în ședința Consiliului Local în care consilierii aprobau cu zel acea ilegalitate:

(din stenograma ședinței, 18.08.2010):

Dl. Manta F.: Da. Sunt amendamente? Domnule Cristea, poftiți.

Dl. Cristea C.: Referitor la acest proiect, am votat „împotrivă” și în comisie și doresc să-mi argumentez votul împotrivă din cadrul plenului și, de asemenea, să solicit colegilor să respingă acest proiect de hotărâre. În primul rând, doresc să vă reamintesc, așa cum bine știți, (că) prin dispoziții de șantier nu pot fi modificare soluții tehnice pe fondul lor. Dispozițiile de șantier sunt o metodă pentru ca anumite evenimente neprevăzute, de exemplu, dai de o conductă sau sunt anumite lucruri care apar doar pe șantier și n-au fost introduse în proiect, să poată fi corectate în timp și să fie acoperite de legalitate. Acesta este un aspect.

Al doilea aspect, lucrările sunt executate (deja) și sunt foarte nedumerit de faptul că în cadrul comisiei ni s-a spus că lucrările nu sunt executate, iar această aprobare se referă la lucrări care urmează să le executăm în continuarea acelei investiții.

Din alt unghi privită situația, consider că este o hotărâre cu dedicație, din păcate! Și nu cred că este bine ca în situația în care se află societatea, să dăm 400.000 de euro, aproximativ, pentru a rezolva anumite conflicte sau, mă rog, vendete cu caracter personal.

Această lucrare este executată, cum bine știți și a prins exact perioada cea mai de vârf a sezonului estival. Vă rog să mergeți acum, să mergeți duminică, mergeți în orice zi a săptămânii și la orice oră, să vedeți că nu este mai mult de 10% ocupată acestă nouă parcare. Ceea ce spune că studiul de fezabilitate în baza căruia s-a construit acest proiect tehnic a fost greșit ca soluție tehnică și economică. Avem la ora aceasta o parcare existentă a ștrandului, care stă goală și am mai construit una. Dacă acești bani veneau din fonduri private, nu era nici o problemă. Dar cât timp vin din banii cetățenilor, consider că este o problemă mare de care Consiliul Local se face răspunzător. Mulțumesc.

Dl. Manta F.: Bun. Întrucât nu este vorba de nici un amendament, supun votului proiectul de hotărâre. Cine este pentru?

14 voturi pentru, 3 împotrivă (dl. Cristea, dna. Răsunoiu, dl. Melinte) — 17 consilieri prezenți.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!