Ce face diferența?

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Ce face diferența?  
 

Ce face diferența?

Ce face diferența?

Ca să înțelegem ce ni se-ntâmplă: Asociația „Cluj Capitală Europeană a Culturii 2021” este formată majoritar din asociații, fundații și organizații private — din societatea civilă reală. La acestea se adaugă un număr mare de personalități și doar câteva instituții ale administrației. La Arad, micul dictator local vrea să aibă totul sub control. Majoritatea organizațiilor fondatoare ale asociației „Arad Capitală Culturală Europeană 2021” sunt instituții de stat, aflate sub directul său control politic. La acestea se adaugă un număr firav de 2-3 ONG-uri, majoritatea controlate politic tot de faraon.

Adevărata societate civilă, adevăratul mediu cultural privat — cel care animă viața orașului sunt ignorate. Tot ceea ce nu este supus cu obediență micului tartore de Arad, nu există. Asta pentru că aceștia, de multe ori, îndrăznesc să-și spună opinia, să-și facă auzită vocea.

Aceasta e mentalitatea care conduce astăzi Aradul. Să nu ne mirăm că rămânem tot mai la coadă. Țin să vă reamintesc că Oradea, Alba Iulia, Târgu Mureș, Sibiul, Brașovul, Clujul și Timișoara se îndepărtează la orizont în timp ce noi ne scufundăm într-un provincialism rural. Fântâni cu leduri și laser, piramidă de sticlă în Avram Iancu, monument făcut în China și kitsch, mult, mult kitsch.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!