Câștigătorii referendumului

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Câștigătorii referendumului  
 

Câștigătorii referendumului

Câștigătorii referendumului

Politic vorbind, cel mai mult ar fi avut de profitat de demitere norul de formațiuni politice, civice, televiziuni, ziare, agenții de presă, bloguri, bloggeri, postaci care gravitează în jurul lui Băsescu. Ar fi avut șansa unei clarificări, a unui nou început astfel încât să atace cu ceva șanse parlamentarele din toamnă.

Cu Băsescu la Cotroceni pot spera doar la salvare iar USL va muta, în mod profitabil, focus-ul de pe economie pe scandal. Ar fi fost momentul pentru o regândire a centrului-dreapta pentru că fără Băsescu „la butoane” reintră în acest calcul și PNL. Liberalii și social-democrații sunt împreună pentru un singur motiv: pericolul Băsescu.

E greșită și rău intenționată afirmația că liberalii au devenit de stânga. Ei ai fost împinși sistematic de Băsescu în braţele PSD. În 2005 PNL era în faţa dizolvării într-un partid controlat de la Cotroceni. Mai apoi, prin Stolojan și PLD, liberalii au primit cea mai dură lovitură tot de la Băsescu. Instinctul de conservare i-a adus lângă PSD.Dincolo, la PSD, s-a întâmplat același fenomen. UNPR a fost o lovitură suficient de puternică pentru a determina PSD să lepede din aroganţa de tip cubanez și să iasă la dans cu liberalii.

Căderea lui Băsescu ar fi putut reașeza trupele pe tabla de joc după logica stânga-dreapta asta pentru că motivul care a dus la îmbrățișarea forțată dintre PNL și PSD ar fi dispărut.

Pe de altă parte, USL și-ar fi pierdut drapelul de luptă. Odată cu demiterea lui Băsescu ar fi rămas fără muniție. În lipsa unui adversar vizibil conturat și puternic, discursul public s-ar fi mutat încet, încet pe cursul de schimb Euro-Leu, nivelul de trai, intrarea în Spațiul Schengen sau alte probleme care țin de viața noastră de zi cu zi. Ar fi fost începutul procesului normal de erodare a unei guvernări în condiții de criză.

Plecarea lui Băsescu ar fi relansat cu adevărat jocul pentru toamnă, ar fi pus în discuție unitatea USL și ar fi făcut posibilă reașezarea armatelor pe axa stânga-dreapta.

Fojgăiala trepădușilor, roboțeilor MRU și Neamțu în jurul lui Băsescu, excesul de metafore și epitete a lui Pleșu & Co., ochii injectați ai lui Blaga îmi arată însă că celor din ecosistemul lui Băsescu li se rupe de problema filosofică stânga-dreapta. Adevărata problemă care o ridică plecarea pe mare a lui Băsescu este pierderea afacerilor, sinecurilor, granturilor, a banilor în general — drama deconectării de la aparate.

Opinie construită în urma unor postări și comentarii pe Facebook.

Comentarii

Rezonez intrutotul cu Dvs.O felicit de Dna Adela, pentru f.buna prestatie in confruntarea cu Falca. Una din cauzele slabei prezente la vot,aici la ARAD este si extraordinar de slaba prestatie a USL -uri in materie de informare,propaganda si mobilizare.
Drumul Dvs si al "miscarii" e bun Ati fost amintit in toate mediile sociale.

vizitator ing.Oniga Vasile (neverificat), 31 Iulie 2012 15:35

Mulțumim domnule Oniga. Mergem înainte :)

Claudiu Cristea, 31 Iulie 2012 16:56

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!