Colegilor, voluntarilor, simpatizanților și partenerilor Mișcării Arădene

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Colegilor, voluntarilor, simpatizanților și partenerilor Mișcării Arădene  
 

Colegilor, voluntarilor, simpatizanților și partenerilor Mișcării Arădene

Claudiu CristeaDragi colegi, simpatizanți, voluntari și parteneri ai Mișcării Arădene,

În primul rând vă doresc tuturor un An Nou Fericit și La Mulți Ani!

Folosesc, însă, acest prilej și pentru a vă împărtăși câteva gânduri legate proiectul nostru numit „Mișcarea Arădeană”. Vreau să ne reamintim ce este Mișcarea Arădeană, ce a realizat ea în 2010 și care sunt planurile nostre pentru anul care vine.

Să ne amintim cine suntem

Vreau să ne aducem aminte că suntem o organizație apolitică și neguvernamentală. Cu toate acestea suntem interesați de viața publică și politică a Aradului. Noi nu suntem o adunare contemplativă care stă deoparte, critică sistemul și care privește cu scârbă la tot ce înseamnă viață publică. Am ales să ne implicăm direct și activ în viața comunității arădene intrând deschis în lupta pentru inițierea, dezvoltarea și impunerea de soluții, de politici publice. Așadar ne interesează cum se face politică în Arad deoarece asta ne afectează pe toți și suntem deciși să contribuim activ la o viață publică transparentă, democratică și sănătoasă.

Avem principii și valori pe baza cărora ne-am asumat o misiune. Avem convingerea că Aradul poate deveni un loc mai bun. Dăm importanță vieții interne a Mișcării Arădene. Relațiile oneste dintre membrii sunt guvernate de Codul de Conduită al organizației.

Ce a însemnat 2010?

Încep prin a vă mulțumi tuturor pentru eforturile depuse în 2010. Datorită vouă organizația a crescut și s-a impus devenind un reper al societății arădene. Am devenit organizația care, pe fondul letargiei opoziției politice, am promovat inițiative, am cenzurat puterea și am dialogat cu cetățenii, societatea civilă, organizații sindicale și patronale, parteneri sociali.

Am reușit în 2010 să fim prezenți și activi în toate dezbaterile majore ale comunității din Arad. Am acționat spre folosul multor segmente de cetățeni apărându-le drepturile, promovându-le interesele sau susținându-i în fața abuzurilor administrației „Falcă-PDL”.

2010 a fost foarte important în dezvoltarea noastră ca organizație. Ne-am întărit, am sporit ca număr de membrii și am creat o structură internă flexibilă, competentă și determinată.

2011 - planuri, perspective

Mișcarea Arădeană nu are legătură cu viața partidelor politice și nu e construită pentru un anumit ciclu administrativ sau electoral. Scopurile noastre sunt clar definite și sunt pe termen lung. Cu toate acestea cred în necesitatea alternanței la putere în 2012 la alegerile locale. Aradul trebuie să facă schimbarea. Puterea locală Falcă-PDL a adus clientelismul la rang de politică. Aradul a devenit proprietatea unui grup mafiot care în numele dezvoltării îl mutilează și îl aservesc intereselor personale și de grup.

Nu putem să ne prefacem că nu vedem acest lucru. De aceea cred că Mișcarea Arădeană a anului 2011 trebuie să fie un factor activ în pregătirea schimbării administrației Falcă-PDL în 2012.

De asemenea organizația trebuie să devină mai puternică, mai transparentă, mai democratică. Am în vedere organizarea primelor alegeri în cadrul Mișcării Arădene în paralel cu adoptarea unui nou statut care să reflecte noua realitate din interiorul organizației. Mulți oameni de calitate ni s-au alăturat în 2010, avem nevoie de mulți alții în 2011. Vizăm formarea și pregătirea noii elite a Aradului pentru anii care vin.

***

La mulți ani dragi prieteni!

Claudiu Cristea
președinte

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!