Las' că uită fraierii

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » Las' că uită fraierii  
 

Las' că uită fraierii

Las' că uită fraieriiNu a trecut mult timp de când semnalam că deputații arădeni PDL Nițu și Cionca inițiau o lege care viza desființarea presei libere că hop și Ghișe – liberalul (?!!) cu o altă perlă: „Legea Jurnalistului”. Creația onorabililor pedeliști pălește pe lângă opera senatorului PNL. Cu toate acestea e de remarcat că PNL prin Crin Antonescu s-a delimitat rapid și oficial de aberația lui Ghișe. Aici la Arad, deputatul Calimente și organizația municipală liberală au fost fermi în a se distanța imediat de inițiativa colegului lor.

Nu același lucru s-a întâmplat cu inițiativa aleșilor PDL. Luați la întrebări de presă aceștia s-au arătat surprinși. Ba că „nu prea au citit textul proiectului de lege”, ba că și-au exprimat doar „acordul ca și principiu” sau că „anumite texte din proiect pot fi discutate și modificate”. Cu toate acestea legea care pune pumnul în gura presei libere își urmează în tăcere drumul spre legiferare.

Dacă domnii deputați nu au citit textul proiectului de lege sau au fost neatenți când și-au pus semnătura pe el, ar fi fost normal să de distanțeze de acest proiect. Au avut tot timpul să o facă. PDL a avut destul timp să se delimiteze, asemeni PNL, de această inițiativă anti-democratică. Emil Boc, ca și președinte de partid, ar fi trebuit să dea un semnal ferm iar conducerea locală ar fi trebuit să-i determine pe cei doi să se retragă din această inițiativă.

Asistăm la o adevărată practică pedelistă: „Dați-i drumul pe șestache că fraierii uită repede”. Nu e ceva accidental, e o tactică folosită cu premeditare și sistematic. E un procedeu adus la perfecțiune de Băsescu, Falcă & Comp. „Lasă-i să urle, peste două zile uită proștii, iar noi ne vedem de treabă” e o procedură de impunere a voinței PDL împotriva cetățenilor, societății civile și opoziției.

Un exemplu local? Impunerea desființării de trasee de tramvai în pofida unei dezbateri publice în care arădenii care s-au pronunțat net împotrivă. „Las' că până la vară uită fraierii” a funcționat și proiectul de hotărâre a devenit lege după ce a fost ținut ascuns de cetățeni, în tăcere, luni de zile.

Băsescu, Falcă și acoliții ne arată cum se poate guverna prin tupeu maxim, cum șmecheria și golănia pot fi folosite pentru a-ți impune voința împotriva cetățenilor, societății și evidenței. Până când?

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!