De ce nu am semnat lista Alternativei

  Acasă » Jurnale » Blog claudiu.cristea » De ce nu am semnat lista Alternativei  
 

De ce nu am semnat lista Alternativei

Am fost pus cu spatele la zid ieri la ședința CLM. Mi s-a băgat sub nas, cu nervozitate (și ușoară agresivitate) lista de semnături prin care Alternativa Civică solicită 3 lucruri total diferite. Domnu' Cristea semnați aici că sunteți de acord cu ieftinirea gigacaloriei! Dacă nu semnați înseamnă că doriți scumpirea energiei termice. Am fost luat direct cu o privire bănuitoare. Am făcut un pas înapoi pentru a câștiga timp și a aduna mai multe informații.

Studiind cererile petenților am observat că se cere o singură semnătură pentru trei probleme total diferite. Fiecare dintre ele are importanța ei. Fiecare e suficient de importantă pentru a se constitui în sine ca subiect de revendicare sau dezbatere. În nici un caz nu puteau fi servite la pachet, doar dacă nu se urmărea cu totul alt scop. Mie mi-a adus aminte de felul în care partidul și statul comunist ne luau la mișto obligându-ne să luăm un pachet de țigări Pescăruș și o conservă de scrumbii la pachet cu mult jinduitele "Carpați fără de Timișoara". Ori tot ori nimic.

Personal m-am exprimat fără urmă de ezitare pe aceste subiecte... public, prin vot și consecvent. Pentru a avea succes, astfel de inițiative trebuie să fie concepute și redactate profesionist, riguros și onest. Mai profesionist decât o fac aleșii poporului. Mai riguros decât o fac politicienii. Mai onest decât o fac cei pe care îi blamăm. Altfel de ce ar fi nevoie de o „Alternativă”?

Dincolo de faptul că nu e corect să soliciți o semnătură pentru probleme diferite, revendicările sunt formulate ambiguu, cu greșeli de fond și exprimare. Autorul textului face numeroase confuzii asupra modalităților de rezolvare a acestor doleanțe. De exemplu se cere reducerea taxelor sau stabilirea unor tarife prin ”rectificarea bugetară”, lucru incorect din punct de vedere legal, etc.

Voi semna, voi susține și voi lupta pentru propuneri serioase, fundamentate și oneste, nu pentru diletantism și propuneri care stârnesc zâmbete, din seria „adoptarea bugetului local prin referendum”.

Comentarii

ERA CAZUL SA SUSTI DACA TE VREI UN LUPTATOR.......NU E NIMIC COMPLICAT!!!

Ioan (neverificat), 26 Martie 2010 15:16

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare

   
   
 
 
  ©2007-2019, Claudiu Cristea. All rights reserved | Powered by Grafit SRL    Get Firefox!